powrót do listy produktów

Kangli

Azjatki są w znacznie lepszej kondycji fizycznej. Mają silniejsze kości, rzadziej cierpią na osteoporozę, raka piersi i choroby serca niż ich równolatki z Zachodu. Zawdzięczają to między innymi diecie bogatej w soję zawierającej naturalne estrogeny roślinne. Na bazie właśnie tego składnika – soi – TIENS opracował multiwitaminowy suplement diety dla kobiet Kanli.

 

 

OPIS

Żadne inne hormony nie są kojarzone z kobietą tak jak estrogeny może dlatego, że  odpowiedzialne są między innymi za regulację cyklu miesiączkowego i kształtowanie kobiecej sylwetki. Ta grupa hormonów wpływa również na gospodarkę lipidową, wapniową i białkową kobiecego organizmu, kobiece libido oraz emocje. Oddziałuje również na krzepliwość krwi. Zakłócenie poziomu estrogenu oznacza więc nie tylko problemy zdrowotne, ale odbija się także na urodzie i psychice kobiety. Tymczasem wraz z wiekiem obecność estrogenu w kobiecym organizmie powoli, ale systematycznie spada. Ten proces zaczyna się już około 30-go roku życia, nasilając się w kolejnej dekadzie. Wówczas to skóra traci swoją jędrność, pojawiają się zmarszczki i wahania nastroju. Na poziom estrogenów wpływa nie tylko wiek, ale również zła dieta, brak ruchu czy stres. Dla lepszego samopoczucia i urody warto więc dbać o ich prawidłowy poziom.

Pomagają w tym suplementy diety oparte na bazie soi, takie jak Kangli. Okazuje się bowiem, że zawarte w niej izoflawony sojowe przypominają swoją budową estrogen. W literaturze naukowej izoflawony opisywane są jako związki estrogenopodobne, co nie oznacza, że mają taki sam jak estrogen wpływ na organizm człowieka. W rzeczywistości izoflawony inaczej oddziałują na receptory estrogenu niż właściwy estrogen, a ich działanie może być proestrogenne, antyestrogenne lub neutralne. 

więcej informacji

SKŁADNIKI

Głównymi składnikiem Kangli są pochodzące z soi izoflawony sojowe, czyli naturalne estrogeny roślinne (fitoestrogeny) wzbogacone o silne przeciwutleniacze: witaminę C i witaminę E.

Izoflawony sojowe po wprowadzeniu do organizmu, naśladują działanie estrogenów. Witamina C obecna w Kangli zwalcza wolne rodniki i pobudza produkcję nowego kolagenu. Witamina C przyczynia się do prawidłowej funkcji układu odpornościowego. Witamina E chroni składniki komórek przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki, przekształcając je w związki obojętne, które następnie eliminuje się w moczu.<o:p></o:p>

DZIAŁANIE

- witamina C chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i stymuluje powstawanie kolagenu niezbędnego dla normalnego funkcjonowania skóry,

- witamina C odgrywa rolę w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,

- witamina C przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia, a także do normalnej funkcji psychologicznej,

- witamina C zwiększa absorpcję żelaza,

- witamina E przyczynia się do ochrony składników komórkowych przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.

 

DAWKOWANIE

Zalecane dzienne spożycie: 2 kapsułki dziennie - jedna rano i jedna wieczorem.

UWAGA

Preparatu Kangli nie powinny stosować kobiety w ciąży oraz matki karmiące piersią.  <o:p></o:p>

DODATKOWE INFORMACJE

Opakowanie
60 kapsułek
Kategoria
R